Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 14:56

Αννα Ματσούκα : "Αντλώ την δύναμη και την έμπνευση,από την οικογένειά μου και τους φίλους μου!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή την παράσταση "All Times Cinema" ,που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Μαρτίου ,στην Μουσική Σκηνή Holywood Stage.η ερμηνεύτρια Αννα Ματσούκα,μας απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων...

Μας τραγουδάς ‘’θα θελα’’ .. Εσύ τί θα ήθελες όντως?

Θα ‘θελα να είχαμε περισσότερο χρόνο στη ζωή μας, να ζούσαμε χωρίς άγχος.

Πώς προέκυψε η συνεργασία η οποία γέννησε το τραγούδι  σου  ‘’θα θελα΄΄?

Η συνεργασία μου με τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη ξεκίνησε απρόσμενα καθώς συναντηθήκαμε τυχαία σε μια μαθητική συναυλία όπου συμμετείχα εθελοντικά. Ερμήνευσα για πρώτη φορά το «θα ‘θελα» που το αγαπούσα πολύ από τότε, χωρίς να γνωρίζω προσωπικά τον ίδιο. Ο Απόλλων με ευχαρίστησε και με ρώτησε αν θα ήθελα να δουλέψουμε μαζί. Από τότε συνεργαζόμαστε και έχουν γίνει τόσα πολλά! Συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Holywood stage και άλλες μουσικές σκηνές, 4 singles… Ετοιμάζουμε και τον πρώτο μου δίσκο.

Ποτε και πώς ανακάλυψες την αγάπη και την κλίση σου για την τέχνη?

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι, επικοινωνώ και εκφράζομαι μέσω της τέχνης. Σε μικρότερη ηλικία, αν δεν ήταν η μουσική, θα ήταν ο χορός, η ζωγραφική, ή θα έγραφα κάποιο κείμενο η ποίημα! Και όποτε δεν είμαι καλά σε προσωπικό επίπεδο, είναι επειδή έχω απομακρυνθεί από αυτό το κομμάτι του εαυτού μου, το οποίο και με καθορίζει σαν άνθρωπο.

Ηθοποιός ή τραγουδίστρια ή και τα δύο? Ποια ιδιότητα σου  αγαπάς πιο πολύ, και σε ποιά θεωρείς είσαι πιο δυνατή?

Αρχικά τα δύο συνδέονται άμεσα. Αγαπώ να εκφράζομαι με το σώμα μου, είτε είναι τραγουδώντας, είτε παίζοντας θέατρο και χορεύοντας. Μέσω του τραγουδιού νοιώθω πως ικανοποιώ εν μέρει και τα τρία. Δεν σας κρύβω όμως πως μου λείπει η σκηνή του θεάτρου. Στη μουσική σκηνή, το τραγούδι, η μουσική που βγαίνει από μέσα μου, με κάνει να νοιώθω δυνατή, σα να ξετυλίγω και ν’ αποκαλύπτω την ψυχή μου, ότι αληθινό κρύβω μέσα μου και αυτό με απελευθερώνει και με λυτρώνει.

Πώς βλέπεις το καλλιτεχνικό σκηνικό στην Ελλάδα και στους δυό χώρους?

Τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα. Θέλει κουράγιο, υπομονή, δουλειά και κυρίως επιμονή στο να κάνεις ποιοτικά πράγματα χωρίς αισθητικές εκπτώσεις.

Ποιοί αποτελούν τα μουσικά και υποκριτικά σου ινδάλματα?

Έχω μεγαλώσει ακούγοντας Ella Fitzgerald, Nina Simone, Billie Holiday, Frank Sinatra, Celine Dion, πάντα μου άρεσε η θεατρικότητα της Τσανακλίδου επί σκηνής, αγαπημένος Έλληνας συνθέτης ο Χατζιδάκις, αγαπημένα συγκροτήματα Pink Floyd, Queen, Evanescence, Beatles και εννοείται η τεράστια αγάπη μου στα musicals με έφερε κοντά και στο θέατρο και το σινεμά. Αγαπημένοι ηθοποιοί Johnny Depp, Robin Williams, Tom Hanks, Meryl Streep, Ann Hathaway, Drew Barrymore,…..

Η Άννα με 3 λεξεις...

Δημιουργικότητα, θάλασσα, περιπέτεια .

Πώς φαντάζεσαι την Άννα σε 10 χρόνια?

Είναι πολύ μακριά τα 10 χρόνια, σίγουρα θέλω όπως είπα και προηγουμένως , να καταφέρω να έχω ελεύθερο χρόνο, να ζω χωρίς άγχος και να μπορώ να κάνω αυτά που αγαπώ, χωρίς να αναλώνομαι σε ανούσια, για μένα, πράγματα.

Λιγα λόγια για την επικείμενη εμφάνισή σου στο HOLYWOOD stage ?

Έχουμε ετοιμάσει με τον Απόλλωνα τραγούδια από τον ελληνικό και το διεθνή κινηματογράφο. Πολλές εκπλήξεις, άριες από τα Jesus Christ Superstar, Mama mia, από ταινία James Bond… Αλλά και μια υπέροχη άρια από το Les Miserables για πρώτη φορά από γυναικεία φωνή! Και βέβαια τραγούδια του Απόλλωνα που έχω ηχογραφήσει.

Ποια είναι η κινητήριος δύναμη σου?

Έχω πολύ μεγάλη επιθυμία να ζήσω, να μάθω, να ακούσω και να ακουστώ, δεν τα παρατάω εύκολα κι ας είναι τα εμπόδια πολλά και η εποχή μας δύσκολη. Τη δύναμη που έχω και την έμπνευση, την αντλώ από την οικογένειά μου και τους φίλους μου, δέχομαι πολύ αγάπη από τον περίγυρό μου και φυσικά δε θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τη πίστη μου στο Θεό.

Για τον La Vita Radio

Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου

Διαβάστηκε 2233 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 09:32

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Loading...