Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

ΡΥΘΜΟΣ Stage 23.2.2018 - ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΠΛΕΤΖΑΣ, ΦΑΙΗ ΜΑΤΣΟΥ

Είναι κάποιες βραδιές που από μόνες τους σε προκαλούν να θέλεις να περάσεις όμορφα, ξέρις ότι έτσι θα γίνει, αυτό λέγεται καλή παρέα, το "σιγουράκι" μιας βραδιάς δηλαδή.
Η Ελένη Μέη Ασημακοπούλου με είχε προϊδεάσει για τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες του ταμπλό, όπως ήξερα ότι η "ράμπα" είχε τα κατάλληλα φώτα για να λάμψει. Ο συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος, συνοδεία στο τραγούδι Πάνος Μπλέτζας, να παρουσιάσουν και καινούρια τους τραγούδια από τη συνεργασία που έχουν πλέον μαζί, παραγωγής Ogdoo.gr, αλλά και έκπληξη συνοδεία Φαίη Μάτσου.
Οι εικόνες από τις επιτυχίες του Χρήστου Παπαδόπουλου πάντοτε νωπές, διότι είναι διαχρονικός ο καμβάς του. "Φίλα με", "Αρχιπέλαγος", "Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω", "Κατάθεση ψυχής", "Της αγάπης μαχαιριά", "Χωρισμός στην προκυμαία" και πρόσφατα το τελευταίο τραγούδι του μεγάλου Πασχάλη Τερζή "Να με θυμάσαι"!
Ο Πάνος Μπλέτζας, ένας 24χρονος νέος τραγουδιστής, αλλά και δημιουργός ό ίδιος, ήδη με παλμαρέ και δια χειρός Μίμη Πλέσσα στο "Βυζαντινό Σημάδι", μου δίνει, όπως περνούν τα χρόνια, την εντύπωση ότι θα αφήσει εποχή.
Για τη Φαίη Μάτσου και την πορεία της, ξεχωρίζει το "Φίλα με" που ερμήνευσε σαν τραγουδίστρια των Ριφιφί το 1991, αλλά σαν φωνή έχει συνοδεύσει πάρα πολλά σχήματα.
Ο Ρυθμός Stage πάντοτε φιλόξενος, οπότε όλα καλά!
Και μπαίνοντας αρχίζουν οι εκπλήξεις, η αίθουσα ανανεωμένη και το service άψογο! Η σκηνή έτοιμη να φιλοξενήσει μέχρι και τον ποιο απομακρυσμένο θεατή, με εικόνα και ήχο. Οι παρέες ήδη οργάνωναν το αργότερα, λες και ήξεραν, η ατμόσφαιρα εξαιρετική.
Η Ελένη Ασημακοπούλου σηκώθηκε στις έντεκα παρά τέταρτο περίπου, ανέβηκε στη σκηνή και έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, εκτός από το να πλέκει στίχους! Αναγγελία τι θα επακολουθήσει, προλόγισε τους καλλιτέχνες της βραδιάς με τέτοιον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει, αλλά συνάμα που δίνει το πρόσταγμα στον κόσμο, το αίσθημα ότι θα περάσει καλά απόψε!
Και κάλεσε τους καλλιτέχνες στην πίστα! Ο αρχηγός Χρήστος Παπαδόπουλος και το μπουζούκι του ήταν ένας άλλος κόσμος, κάπου στο τέλος της βραδιάς απόκοσμος... και πως έφτασα εδώ; στο τέλος; Μα δεν πρόλαβα να καταλάβω από την έκπληξη πως πέρασαν 3 ώρες! Λοιπόν, πάρτε τα μάτια μου να δείτε!

20180224 003236
Ο συνθέτης μας ενημέρωσε ότι θα ακούσουμε για αρχή δικά του τραγούδια, μπήκε στις νότες του "Έίναι κάτι δειλινά", μας ταξίδεψε στο "Αρχιπέλαγος" με αντί-Οζλέμ την Φαίη φυσικά, έδωσε σκυτάλη στον Πάνο για νέο τραγούδι και μας το σύστησε! "Χάθηκαν" λέγεται, σε στίχους Νίκου Αναγνωστάκη. Πω πω, χαθήκαμε στη μελωδία...

20180223 231019

 

Η Φαίη συνέχισε με το -αλά Ριφιφί- "Φίλα με" και η συνέχεια δεν περιγράφεται... Ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι δια χειρός και μπουζουκιού του μαέστρου, ενώ περίοπτη θέση είχε και ο "junior Παπαδόπουλος", όπως ο ίδιος ο πατέρας μας τον σύστησε, ο οποίος χειριζόταν διπλό έγχορδο, ηλεκτρικής κιθάρας και μπουζουκιού! Και δεν ήταν τυχαίο... Αφού τραγουδήσαμε όλοι μαζί, από Χιώτη, Ζαμπέτα μέχρι Κορακάκη και σύγχρονους συνθέτες, κατέβηκαν ο Πάνος και η Φαίη, άλλαξε η σκηνή χρώματα, ένα μπλε απόκοσμο φώτισε το μπουζούκι, το οποίο άρχισε να παίζει Pink Floyd, "Shine On You Crazy Diamond"! Ομολογώ ότι η διασκευή ήταν ανατριχιαστική, όσο και η αλλαγή γαι το τελευταίο τραγούδι, το "Θεέ μου μεγαλοδύναμε", μια γλυκιά καληνύχτα!

20180224 015800
Τα φώτα έσβησαν, οι καλλιτέχνες μας χαιρέτησαν από κοντά, ανανεώσαμε το ραντεβού μας, (θα ξαναβρεθούμε οπωσδήποτε εξάλλου να μιλήσουμε για τη νέα δουλειά τους).
Μια υπέροχη βραδιά έκλεισε στο Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη!
Για τον LAVITA RADIO

Κώστας Προβατάς

Last modified onΤρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 01:53
back to top


Loading...

logo 70

feedback
feedback
feedback
feedback