Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2018, η απόφαση ειλημμένη, Σφίγγα στο πλάνο της παρέας!

Και λες, ξέρω που πάω, ξέρω ότι είναι μια πανέμορφη βραδιά με φίλους και on air, όπως λέμε στον LAVITA, ατμόσφαιρα του -έτσι κι αλλιώς από τη μυθολογία κύριου εκπροσώπου της τραγουδιστικής τέχνης- Ορφέα. Βεβαίως ο Ορφέας θα είχε και τη νύμφη του, που καθόλου δε μας πειράζει που σήμερα λέγεται Λιζέτα! Ορφέας Περίδης και Λιζέτα Καλημέρη λοιπόν! "Μπράβο Γιάννη" του λέω. "Εγώ μου λέει δεν έκανα τίποτε, η Σφίγγα να είναι καλά. Ας τα λόγια και πάμε!".
Κάπως έτσι μας περίμενε ένα πολύ όμορφο και ζεστό τραπέζι, όπου μας συνόδευσαν ευγενικά και με περισσή φιλοξενία οι άνθρωποι της Σφίγγας. Η ατμόσφαιρα ζεστή, ο κόσμος τόσος που ζητούσε φωλιά από Σφίγγες. Θα ήθελα να παρομοιάσω τη Σφίγγα, μια υπέροχη μουσική σκηνή του σήμερα, με τις παλιές μπουάτ. Όμως δεν είναι boite (κουτί), αντίθετα είναι αρκετά μεγάλος χώρος και άνετος. Κατά τ' άλλα, μη γελιόμαστε, μου θύμισε μπουάτ, για μια ακόμα φορά! Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποτε οι μπουάτ φιλοξένησαν το Νέο Κύμα, τι κάνει η Σφίγγα σήμερα... Φιλοξενεί την τάση του σήμερα, το σημερινό Νέο Κύμα, που με την ταμπέλα Έντεχνο ορίζει μια ολόκληρη μουσική γενιά. Κι εμείς στον LAVITA, χαιρόματε που είμαστε χορηγοί επικοινωνίας σε αυτό το υπέροχο μουσικό στέκι της Αθήνας!
Πολυλογά με λένε συνήθως, αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό που είδα, την εικόνα και όχι ότι άκουσα μόνο... Αυτό στάσου πίσω από τον τοίχο να το κάνεις. Πάμε με τα μάτια μου λοιπόν!

28233077 2065204730172816 519351028 n 1
Πιστοί στο χρόνο τους, 22.30, οι καλλιτέχνες μας βγήκαν στη σκηνή με την μπάντα που τους συνοδεύει. Και λογικά ξεκινάει από τα καινούρια διαμάντια του ο Ορφέας Περίδης! Paradise 2017, "O κήπος μου", συνοδεία της Λιζέτας, με ευθεία ενημέρωση ότι θα ακούσουμε και θα χαρούμε "κοχύλια και σμαράγδια" στη συνέχεια. Αλλά και η Λιζέτα συνέχισε με την πάσα, "Δε μου αρέσει να μιλώ", επίσης από το Paradise 2017, τραγούδι του Ορφέα και του Ηλία Κατσούλη.
Και όπως εξελισσόταν η βραδιά ήμασταν σίγουροι ότι όσο πάμε θα βρίσκουμε κι άλλα "διαμάντια", εκτός από όσα έκρυβε ο περυσινός Παράδεισος του Ορφέα Περίδη. Βέβαια, δεν περιμέναμε τις εκπλήξεις που ακολούθησαν, πρώτα με την άνοδο του Πέτρου Βαγιόπουλου στη σκηνή. Ο συνθέτης, που έχει δώσει στον Ορφέα το "Βαλς" και τα υπέροχα "Ρώσικα μάτια", μας θύμησε εκτός των άλλων των πρόωρα χαμένο Μανώλη Ρασούλη. Ευκαιρίας δοθείσης, η Λιζέτα Καλημέρη ζήτησε από τα κρουστά της Εύης Κανέλλου να ηχήσουν για τον "Βούδα και τον Κούδα"! Χαμός όπως καταλαβαίνετε!

28190619 2065205263506096 235368133 n

Και η βραδιά συνεχίζεται, ξανά με έκπληξη. Η αδελφή της Λιζέτας ήταν εκεί, η "Νεραντζούλα", η Μελίνα Κανά, το "Αερικό"... Τι a capella, τι με μελωδία, ο κόσμος ρίγησε. Δε θα γινόταν κι αλλιώς τελικά... "'Ηταν αέρας", που θα έλεγε και η Καλημέρη, που το είπε δηλαδή...
Η ιστορία πήγαινε προς τα πίσω να συναντήσει τη "Φωτοβολίδα", να την αφήσει να σκάσει με κρότο ανάμεσα στον υπέροχα ξεσηκωμένο κόσμο, την "Υλαγιαλή" να θυμίζει ηρωίδες παραμυθιών από τον Χαμσούν ως τον Σκαρίμπα, "Κάτι μου κρύβεις", τίποτε δε μας έκρυψε λέω εγώ. Λαϊκό τραγούδι, που έφτασε στις πίστες να πιστοποιήσει την αυθεντικότητά του, "Τα τσιγάρα" και "Τα παλιά γκαρσόνια" και έτσι πολύ "Ζηλεύει η νύχτα"...

28176313 2065205146839441 1693605235 n
Και τα φώτα χαμηλώνουν, μετά από τέσσερις περίπου ώρες. Στα χείλη ένα χαμόγελο, πολλές φωτογραφίες στα κινητά, το μπουκάλι άδειασε, για κάποιους τώρα αρχίζει η επόμενη μέρα. Με μια χαλαρότητα του μυθικού Ορφέα και της νύμφης του Λιζέτας, που έλυσε το αίνιγμα της Σφίγγας και άνοιξε τις πόρτες της για όλους! Αλλά βιαστείτε! Μια Παρασκευή έμεινε, αυτή της 24 Φεβρουαρίου για τους δυο τους στη σκηνή της Σφίγγας!
Κύριοι της Σφίγγας, σας ευχαριστούμε για το υπέροχο βράδυ στον απίστευτό χώρο σας, ο οποίος θα φιλοξενήσει και τον LAVITA RADIO την 27η Μαρτίου σε αποκλειστική δική του εκδήλωση.
Για τον LAVITA RADIO (www.lavitaradio.gr)
Κώστας Προβατάς

back to top


Loading...

logo 70

feedback
feedback
feedback
feedback