Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

Αποθεώθηκε η Ελισσάβετ Καρατζόλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!!!

Πολύ δύσκολα θα ξεχάσω το Ρεσιτάλ της σπουδαίας ερμηνεύτριας ,της μεγάλης κυρίας του Ελληνικού τραγουδιού,της κας Ελισσάβετ Καρατζόλη,στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αυτό που ζήσαμε το βράδυ της Κυριακής 12 Μαϊου,στην αίθουσα "Λίλιαν Βουδούρη" του Μεγάρου,άγγιξε πολύ βαθιά τις ψυχές όλων των παρεβρισκομένων,που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Αλήθεια,ποια είναι εκείνα τα στοιχεία μιας παράστασης,που με τον συνδυασμό τους,είναι ικανά να συνθέσουν κάτι μοναδικό,κάτι πραγματικά αξέχαστο;

Για την συγκεκριμένη παράσταση,η αλήθεια είναι πως ήμασταν προϊδεασμένοι,πως θα ζήσουμε κάτι μοναδικό.

60119726 443391359757301 5512368676470259712 n

Το όνομα της Ελισσάβετ Καρατζόλη αποτελεί εγγύηση ,για ότι καταπιάνεται η σπουδαία ερμηνεύτρια ,η σημαντική δασκάλα!!!

Παρ'όλα αυτά,η βραδιά στο Μέγαρο είχε ακόμα πολλά στοιχεία,που την ανέδειξαν σαν ξεχωριστή...μοναδική βραδιά.

"Κι αν αυτό δεν είναι αγάπη,τότε τι;"...ο τίτλος της παράστασης ,που μετουσιώθηκε σε ένα χείμαρο αγάπης μέσα από προσεκτικά επιλεγμένα τραγούδια,από την Ελισσάβετ Καρατζόλη.

Ούτε μία ,ούτε δύο φορές,έπιασα τον εαυτό μου να συγκινείται ακραία ,ακούγοντας πραγματικά,σπουδαία τραγούδια,σημαντικότατων δημιουργών,ερμηνευμένα από μια ΣΠΑΝΙΑ φωνή.

Από τα αυτιά και την ψυχή μας,πέρασαν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη,του Μίκη Θεοδωράκη,του Νίκου Ζούδιαρη,του Νίκου Κυπουργού,του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη,αλλά και του David Bowie,των Queen,του Nicola Piovani,της Joni Mitchell,του Kurt Weill,του Bruce Springsteen ,του Antonio Pinto και της ίδιας της ερμηνεύτριας ,σε ένα σοφό πάντρεμα,φτιάχνοντας,ουσιαστικά μια concept βραδυά,που τίμησε απόλυτα τον τίτλο της.

Σημαντικότατο ρόλο έπαιξαν,φυσικά,και οι μουσικοί ,που συνόδευσαν επί σκηνής,την Ελισσάβετ Καρατζόλη....Στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις ο σπουδαίος Χρίστος Θεοδώρου,στο τσέλλο και το βιολί ,οι σημαντικοί Σταύρος Παργινός και Τάσος Γουσέτης,αντίστοιχα. Δικαιολογημένα,δήλωσε τυχερή ,για το συντρόφευμά τους επί σκηνής στην παράσταση.

60123970 835232703501469 6446473700563746816 n

Παντελής Κυραμαργιός ...ο καλεσμένος της βραδυάς από την Ελισσάβετ Καρατζόλη

Από τους σημαντικότερους νέους τραγουδοποιούς ,έχοντας στην φαρέτρα του την "Αρετή",ίσως την σημαντικότερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των τελευταίων χρόνων,έδειχνε να κατανοεί απολύτως και να απολαμβάνει το μέγεθος της βραδυάς.Ερμήνευσε την "Αρετή"....απόλαυσε την Ελισσάβετ ,που απογείωσε "το Δέντρο",από την Αρετή κι ερμήνευσε μαζί της το "Γυμνό Τραγούδι",του Νίκου Ζούδιαρη,αλλά και το "Νανούρισμα"της Ελισσάβετ και το παραδοσιακό "Αν ακούς" εκ Σουηδίας.

60347019 913973275610083 8210864996112924672 n

Η αγάπη της Ελισσάβετ Καρατζόλη στους νέους ταλαντούχους ανθρώπους ,φάνηκε γι ακόμα μια φορά ,μέσα από τα λόγια της για τον Παντελή Κυραμαργιό ,αλλά κι από το μοίρασμα....Γιατί η Ελισσάβετ Καρατζόλη ξέρει να μοιράζεται μοναδικά,δίνοντας χώρο και χρόνο σε νέους συναδέλφους της.

Παρούσα και η μαθήτριά της,και σπουδαία νέα ερμηνεύτρια,η Κορίνα Λεγάκη,που ήταν η καλεσμένη της πρώτης από της δύο βραδιές...

Ερμηνεύουν μαζί το "Despedida",φτάνοντας τις αισθήσεις μας στα ύψη! Το χειροκρότημα αδιάκοπο...Αλήθεια πόση ώρα χειροκροτούσαμε την συγκεκριμένη ερμηνεία? Η Ελισσάβετ Καρατζόλη,πηγαίνει στην άκρη της σκηνής για να μην δείξει την έκδηλη συγκίνησή της.Και το χειροκρότημα εξακολουθεί! Μοναδική στιγμή!

Τα κείμενα, που έγραψε η ίδια η Ελισσάβετ Καρατζόλη και που λειτούργησαν σαν συνδετικός κρίκος για τις ενότητες των τραγουδιών,που ακούστηκαν,εξαιρετικά...έδεσαν,μοναδικά και με το κλίμα της ημέρας...της Γιορτής της Μητέρας!

Ανάμεσα στους θεατές ,μια από της σημαντικότερε,εν ζωή,μορφές της Ελληνικής Ποίησης...η κα Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ!

Η μεγάλη μας  ποιήτρια,δείχνει να απολαμβάνει την βραδια΄,ενώ η Ελισσάβετ Καρατζόλη,εκτός προγράμματος κι εξ αφορμής της παρουσίας της κας Αγγελάκη-Ρουκ,ερμηνεύει μοναδικά την "Ευλογία της Ελλειψης",ενα ποίημα της,που μελοποίησε η ίδια η Ελισσάβετ.

Η βαθιά υπόκλιση της κας Ελισσάβετ Καρατζόλη πρός την κα Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ,με το άκουσμα της τελευταίας νότας του τραγουδιού,κατέδειξε το μεγαλείο της ψυχής της αγαπημένης μας ερμηνεύτριας. 

Ολα όσα σας προανέφερα,ήταν κάποια από τα στοιχεία της βραδυάς,που ο συνδυασμός τους την κατέταξαν στις ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις της χρονιάς.

60217194 1731841443627900 9081222925893238784 n

Φυσικά,δεν παρακάμπτω τον σημαντικότερο παράγοντα....Την ερμηνευτική δεινότητα της Ελισσάβετ Καρατζόλη.Πως να χαρακτηρίσεις την Ελισσάβετ Καρατζόλη σαν ερμηνεύτρια; Κινδυνεύεις να φανείς ελλιπής στον χαρακτηρισμό.Ισως και η ίδια να συμφωνούσε με τόν όρο ΔΑΣΚΑΛΑ!!! Ναι,είμαι σίγουρος...αυτόν τον χαρακτηρισμό θα διάλεγε και η ιδια.

Είχε πολύ καιρό να εμφανιστεί επί σκηνής η μεγάλη μας ερμηνεύτρια.

Προτιμά,είναι η αλήθεια,να στέκεται στο πλάϊ της σκηνής ,υποστηρίζοντας τους μαθητές της.

Σ'ευχαριστούμε Ελισσάβετ Καρατζόλη για την άξέχαστη βραδυά!

Σ'ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας,μοναδικά,μέ όπλο την φωνή σου,υπέροχα συναισθήματα !

Σ'ευχαριστώ ξεχωριστά και ιδιαίτερα ,που με τιμάς με την φιλία σου!

Γιάννης Ταμπάκης

 

 

Last modified onΤρίτη, 14 Μαϊος 2019 00:56
back to top


Loading...

logo 70

feedback
feedback
feedback
feedback