Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

Λίνα Νικολακοπούλου - Το χρονικό μιας συνάντησης !

Όλα ξεκίνησαν 15 μέρες πριν, όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα που περίμενα με αγωνία. Λίγα δευτερόλεπτα συνομιλίας και ηταν πλέον αλήθεια . Ένα παιδικό όνειρο θα έπαιρνε σάρκα και οστά. Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θα συναντούσα τη Λίνα Νικολακοπούλου.


Τόσα τραγούδια , τόσες αναμνήσεις . Και φυσικά οι πρώτες σκέψεις .. θα τα καταφέρω ? Θα μπορέσω να είμαι άξιος των περιστάσεων ? Άρχισα λοιπόν να μελετώ , να διαβάσω πληροφορίες , να ψάχνω στο ίντερνετ τραγούδια της, να ακούω τραγούδια της. Και δεν ήταν λίγα , περίπου 600. Κάθε τραγούδι και μία δική του ιστορία . Κύρια θεματική …ο έρωτας κάποιες φορές ο ανεκπλήρωτος, κάποιες άλλες ο ατυχής . Κάθε στίχος έμοιαζε να έβγαινε κατευθείαν από την ψυχή της.


Προσπαθούσα λοιπόν, μηχανικά σχεδόν, να συλλέγω πληροφορίες, να ετοιμάζω ερωτήσεις , σε ένα επαγγελματικό και τυπικό . Ένιωσα μια πρώτη ικανοποίηση. Μία μέρα πριν, επιβεβαιώσαμε τη συνάντηση. Όλα άλλαξαν όμως το προηγούμενο βράδυ . Η σκέψη που μου έδωσε το ερέθισμα ήταν η απλή … μπορεί ένα πνεύμα όπως η Λίνα Νικολακοπούλου να αποτυπωθεί μέσα από παγωμένες δημοσιογραφικές ερωτήσεις ? Όχι . Επομένως λύση είναι μία , ας την αφήσω να ξεδιπλώσει αυτή το κουβάρι των σκέψεων, των αναμνήσεων και των μηνυμάτων που θέλει να μας περάσει .


Το θέατρο Αλσος είναι ενας μοναδικός χώρος στην Κυψέλη (αρχή της Ευελπίδων) που ο Διονύσης Σαββόπουλος ανέλαβε να μεταμορφώσει σε μουσική σκηνή.

Προσκάλεσε τη Λίνα Νικολακοπούλου να επιμεληθεί του προγράμματος και των καλεσμένων.

48425172 280006065993529 5418161618259279872 n

 

Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο καμαρίνι της . Εξαιρετική εντύπωση …. μου μιλούσε στον Πληθυντικό, κάτι που οφείλω να ομολογήσω ότι μου συμβαίνει σπάνια (λόγω του νεαρού της ηλικίας, η πλειοψηφία μου απευθύνεται στον Ενικό ). Αναμνήσεις, μηνύματα , ιδέες !! Μιλήσαμε για το παρελθόν, το παρόν , το μέλλον, την ελληνική μουσική, την ελληνική κοινωνία , το όραμα και τα σχέδια της . Πράγματα που την προβληματίζουν , πράγματα που της δίνουν ελπίδα . Δε με έκανε να νιώσω αμήχανα ούτε μία στιγμή, ήταν κάθε λεπτό η Λίνα που γνωρίζουμε , ευγενική, με ήθος και πάνω από όλα , η Λίνα με άποψη και σκέψη.


Προς το τέλος , σκέφτηκα να της κάνω την κλασική μου ερώτηση , πώς θα χαρακτήριζε τον εαυτό της με τρεις λέξεις . Συγκινήθηκε που κλήθηκε να συνοψίσει τον εαυτό της σε λίγες λέξεις . Με ευχαρίστησε για αυτή τη συζήτηση και της ευχήθηκα να είναι παντα αληθινή , γιατί έχουμε ανάγκη την αλήθεια της .

Παρ’ όλα αυτά , η βραδιά δεν τελείωσε εκεί . Με προσκάλεσε να μείνω να παρακολουθήσουμε μαζί το πρόγραμμα . Τεράστια η τιμή μου .

49184572 315172609097048 5783192611028205568 n

Το προγραμμα άνοιξε στις 9.30 με νέους καλλιτέχνες να μας ταξιδεύουν με αγαπημένα παλιά και νέα τραγούδια . Λίγο μετά, τη σκυτάλη πήρε ο σπουδαίος Σαββόπουλος .

48392191 677373435989799 1633792794755596288 n 1

Με την ευγένεια που τον διακατέχει υποδέχθηκε τους θαμώνες. Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, όταν ερμήνευσε μαζί μας το «Αεροπλάνα και βαπόρια», ένα από τα τραγούδια που διαμόρφωσαν την ταυτότητα της ελληνικής μουσικής, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε το «Ας κρατήσουν οι χοροί». Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να του μιλήσω. Το μόνο που είπα ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ, ως θαυμαστής , ως ακροατής, ως Έλληνας.


Τη σκυτάλη πήρε ο Ορφέας Περίδης, που μας ταξίδεψε με τη φωνή και τα τραγούδια του.

Έφυγα γοητευμένος, με την ακλόνητη πεποίθηση ότι δεν ήταν απλά μια δημοσιογραφική εμπειρία . ήταν μία εμπειρία ζωής. Εύχομαι να ζήσω αρκετές ακόμα και να τις μοιραστώ μαζί σας.


Για τον www.lavitaradio.gr

Μανώλης Μυταράς

 

Last modified onΠέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 23:39
back to top


Loading...

logo 70

feedback
feedback
feedback
feedback