Menu

Ακούστε μας από το κινητό σας

mobile logosAmobile logosB

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΤΙΧΑΚΙΑ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΒΕΛ Πυρήνας Τέχνης, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 & 22/6/2018

Ο Θοδωρής Κοτονιάς βρέθηκε στα βόρεια, στη φιλόξενη σκηνή της ΒΑΒΕΛ,όπως είχε προαναγγείλει, την Παρασκευή 15/6 με τα ''Στοιχειωμένα μου στιχάκια''!

Δεν το σκέφτηκα καθόλου, δροσερό βραδάκι αυτό της Παρασκευής, σε πολύ λίγο κάλυψα τη διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας, μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας 87, στο Μαρούσι όπου βρίσκεται η ΒΑΒΕΛ.

Έφτασα εγκαίρως, η παρέα ετοιμαζόταν να ανέβει στο πάλκο, ο Θοδωρής, η Σουσάνα Τρυφιάτη μαζί του ερμηνευτικά, ο Νίκος Γεωργουσάκης στην κιθάρα και ο Ιάσονας Κτενάς στο βιολίκαι στο μπάσο ο Κώστας Μαυριδάκης. Ο χώρος, ο γνωστός χώρος τέχνης, διακοσμημένος με "λογοτεχνικό" και πάντως πολιτιστικό γούστο, με σχεδόν γεμάτα καθίσματα, τραπεζάκια, καναπέδες και βεβαίως καθίσματα στο bar.

35629271 2209299889096632 2371158659943104512 n

Ο Θοδωρής, με το άνετο επικοινωνιακό του στιλ με τον κόσμο, μας είπε τι θα ακούγαμε τις επόμενες ώρες, μια μουσική αναδρομή στο έργο του από την αρχή, από την "Άνοιξη" όπως είπε, μέχρι και τα φοβερά και τρομερά "Κλειδιά". Τραγούδια από το παρελθόν λοιπόν και καινούρια αγαπημένα.

Οι μελωδίες γέμισαν το χώρο και μετά από λίγο έπεφταν και οι πρώτες σταγόνες βροχής, κάνοντας το χώρο μαγευτικό και από αρώματα πλέον. Φυσικά, οι τζαμαρίες ήταν ανοιχτές, οπότε η μυρωδιά της βροχής ήρθε να πλαισιώσει κιθάρες και βιολιά, παίρνοντας τα "Κλειδιά" της όμορφης αυτής νύχτας του Ιουνίου. Η διάθεση έγινε μεγαλύτερη μάλλον από το γεγονός, μπήκε στο πλάνο του προγράμματος κάποιες φορές, όταν οι μελωδίες ήταν σε χαμηλούς τόνους και άφηναν έτσι τον ήχο από τις σταγόνες να συμμετέχουν σε ένα ιδανικά σκηνοθετημένο περιβάλλον. Τα τραγούδια του Θοδωρή Κοτονιά, τα οποία τα παρουσίαζε ένα ένα, εξηγώντας μικρές ιστορίες που τα δημιούργησαν -όταν υπήρχαν τέτοιες-, προτρέποντας παρευρισκόμενους καλλιτέχνες να τραγουδήσουν μαζί του, δίνοντας ρυθμό στην ορχήστρα, τη φοβερή ορχήστρα που ήταν ένα σώμα, μια ψυχή. 

Ο Νίκος Γεωργουσάκης μας επιφύλασσε μια έκπληξη, ένα δικό του τραγούδι ακυκλοφόρητο, με πρόβλεψη κυκλοφορίας τον Σεπτέμβριο 2018. Ήταν πραγματικά ένα καταπληκτικό άκουσμα, για το οποίο θα μιλήσουμε όταν το έχουμε στα χέρια μας, πάντως είναι σίγουρο ότι θα ακουστεί πολύ! Η παράσταση ήταν δύο τμημάτων, στο δεύτερο δόθηκε η ευκαιρία και στον κόσμο να χορέψει, παραδοσιακά και νησιώτικα, κρητικά και το έκανα όλοι με πολύ πολύ χαρά!

Φτάνοντας προς το τέλος άρχισαν οι παραγγελιές κι αφού φυσικά τα "Κλειδιά" άπλωσαν το χωρόχρωμά τους στην ατμόσφαιρα, σε αυτήν την ατμόσφαιρα που ήταν εξαιρετικά φιλική και όμορφη. Κάπου ακούστηκε μια φωνή από το βάθος του bar: "Το μπαλόνι δεν θα το ακούσουμε"; Ο Θοδωρής έψαχνε να βρει από που έσκασε η παραγγελιά. Ο μπάρμαν ήταν σκυμμένος βλέπετε αλλά απλά φώναξε!

Το "Μπαλόνι" λοιπόν έκλεισε μια υπέροχη βραδιά, όπου τα "Κλειδιά", η "Άνοιξη", το "Μπαλόνι", ο "Θιος", το πρόσφατο "Τάμα" με συνεργασία Κοτονιά και Καίτης Κουλιά και πολλά πολλά άλλα, ήταν οι πρωταγωνιστές μιας υπέροχης βραδιάς.
Το ''μουσικό σπίτι'' της ''Βαβέλ'' θα τον φιλοξενήσει και την ερχόμενη Παρασκευή 22/6 και μαζί του αυτή τη φορά θα είναι η Δημητρα Μπουλούζου, αλλά και οι γνωστοί μουσικοί που τον συντρόφευσαν αυτήν την πρώτη φορά.

BABEL Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι
Τηλ κρατήσεων 215 5252982

Για τον LAVITARADIO (www.lavitaradio.gr)

Κώστας Προβατάς

back to top


Loading...

logo 70

feedback
feedback
feedback
feedback